Survival Running wedstrijden

Een waanzinnige vorm om je bootcamp conditie te toetsen zijn obstacle runs. Er zijn grofweg twee type obstacle runs in Nederland:

  • Obstacle runs
  • Survival runs

Obstacle runs

Deze commerciële runs (strong viking run, color run, Mall run, fisherman's friend strong man run, mud run, etc.) genieten sinds een paar jaar veel aandacht. Je hoeft hiervoor niet in superconditie te zijn, meedoen is belangrijker dan winnen. Een zeer hoog fun-gehalte en veel (social) media aandacht gegarandeerd. Voor als je recreatief buiten wilt spelen, hartstikke leuk om aan mee te doen! Bekijk hier de landelijke agenda [obstakels.com]

Survival wedstrijden (sinds 1991)

Ook deze runs staan in het teken van obstakels, hindernissen genoemd. In de achterhoek (het plaatsje Beltrum) is deze sport ontstaan eind jaren 80.

Deelnemers klimmen & klauteren veel met touwen, gaan door sloten en veel door het bos. Om mee te kunnen doen met een survival run moet je echter technisch een aantal technieken goed beheersen. Denk hierbij aan:

  • de schippersslag (voetklem, je weet wel van gym op school)
  • de apenhang (hangend aan een touw voortbewegen)
  • swing-over (over een horizontale balk klauteren, vaak vanuit een los touw) om een paar te noemen.

Op 26 april 1991 is de landelijke bond in het leven geroepen: Survival Bond Nederland. Er is een landelijke competitie en er zijn verenigingen waar je lid van kunt worden om de nodige technieken te ontwikkelen.

Survival verenigingen in Utrecht:

In this section: